30 Temmuz 2011 Cumartesi

AMA ÇOK GÜZELLER YAA

Bu aralar internet üzerinden fırsat sitelerinde acayip bir artış oldu .Ben de arasıra alışveriş yapıyorum Onu da sevgili iremden öğrendim.(Tırnak süsleme olayı için).Geçenlerde bu sayfalara bakınırken limango diye bir siteye rastladım diğerlerinden biraz daha pahalı seçkin ürünler yapmışlar kendilerine. henüz alışveriş yapmadım ama yaparsam şunlardan birini alacağım kesin .

 Sevgili cingifilli bunla çakmak cad dolaşsam ne olur acaba :)))))



bu maviye bayıldım nasıl olsa burda kar da yok çok güzel amaaa
İtiraf ediyorum ben ayakkabı ve çanta delisiyim (utandımmmm)

YAZAYIM DEĞİL Mİ

bu aralar o kadar canım sıkılıyor ki anlatamam o yüzden canım pek yazmak istemiyor ama kendimi bir yığın şeyle oyalamaya çalışyorum farklı uğraşlar farklı ilgi alanları keşfetmeye çalışıyorum. kafamda bir yığın şey birikti onları zaman içinde paylaşırız yazmayı özlemişim bu arada iyi geldi azıcık.

15 Temmuz 2011 Cuma

içim acıyor

13 tane anne kuzusu gitti toprağın altına.Bir anaya kuzusunu bir daha koklayamayacağını, bir eşe kocasıyla birlikte hayallerini de gömdüğünü o iki gözün sevdiklerine bir daha bakamayacağını LÜTFEN BİRİ BANA AÇIKLASIN MANTIKLI OLARAK siyasiler kesinlikle taviz vermeyeceğiz diyor o 13 CAN TAVİZ DEĞİL Mİ???? dediğim gibi içim acıyor..........

14 Temmuz 2011 Perşembe

BOŞ ZAMANLAR YARATICIDIR

Takı yapmayı çok seviyorum.Bir nevi meditasyon gibi.Herhangi bir kursa vs gitmeden kıra döke misali kendi kendime yaptığım bir hobim bu. Bu aralar ne yazıkki boş vaktim çok .Ne yazık ki desem de ortaya çıkan şeyler hoşuma gidiyor.Şimdilik kendim yapıyor kendim takıyorum.(Deli kızın çeyizi misali :))) )  Sağlam bir takı bölümüm var gardrobumda. Ne dersiniz beğenirseniz belkide pasaja çıkartırım fikir versenize.


Bu kolyem ahşap cam boncuk ve metal karışımı yeni olarak aldığım sadece kolye ucu var.Altın kahve morumsu kahve düz renk kıyafetler ile güzel duruyor.

Bu oryantal takım gümüşü turkuaz maviyi çok severim yapmışken takım olsun dedim siyah penye ile takacağım bunu.

10 Temmuz 2011 Pazar

?????????????????

bloglarda bir tuhaflık mı var benim ki mi tuhaf ben mi tuhafım izleyiciler kısmı yok yorumlarımı okuyamıyorum akıl versenize bana

7 Temmuz 2011 Perşembe

çekiliş varmış

pembenin büyüsüne kapıldım itiraf ediyorum hadi buraya tıklıyoruz http://reyhanlahersey.blogspot.com/2011/07/hediyekipling-cuzdan.html

ALIŞVERİŞ VE YENİ CİCİLER

Hafta sonundan beri ufak tefek alışverişler ve gezmeler içerisindeyim.Mesela haftasonu Mersini keşfettik.Sevgili Cingifilli kulakların çınlasın. Mersini bilmeden doğaçlama azıcık gezdik.Bir takı dükkanı keşfettim .Henüz adanada böylesini keşfetmemem bütçeme yararlıolduğuna karar verdim.Canımıniçinin hadi ama baskılarına dayanamayarak sadece bilezik takımı alarak çıktım .Mavi delisi olduğum için ki bunu bloğun devamında anlayacaksınız efenim mavi seçtim.
 

Salı günü Lcw ya uğradım hem kendime hem de canımıniçine birer gömlek aldım onlarda şöyle ...






Bu bluzun dantele benzeyen detayları çok hoşuma gitti Sade beyaz çok hoşuma gidiyor açıkçası.Sonra ilham geldi dedim bunu canımıniçiyle birlikte giyersek buna uygun bir kolye yapmalıyım Elimdeki parçalardanuyduruk kaydırık birşeyler yaptım bakalım beğenecekmisiniz. 


1 Temmuz 2011 Cuma

BENİM GİBİ YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN

son zamanlarda ahşap boyama işine sarmış durumdayım. Yeni taşındığım şehirde kurs atölye bilmediğim için deli gibi araştırma yapıyorum. Bulduklarımı sizlerle de paylaşmak istedim buyrun.
Vernik Çatlatma
Zemin boyası üzerine parlatıcı vernik sürülür. Bal kıvamına gelince istenen renkte ahşap boyası sürülür. Üzerine çatlatma verniği sürülür. Tamamen kuruyunca zıt renkteki yağlı boya ile boşluklar doldurulup temiz bir peçeteyle silinir . Derin çatlak isteniyorsa medyum belirli arlarla birkaç kat daha sürülür.Bu çeşit çatlatmalara dekupaj resmi uygulanır.
Medyum Çatlatma
Zemin boyası üzerine medyum sürülür. Bir saat sonra ikinci kat medyum sürülür. Kurumasına yakın zıt renk sürülür. Medyum çok sürülürse yavaş az sürülürse hızlı kurur. Farklı medyumlar talimatlara göre kullanılmalıdır.
Medyumlu Boya Çatlatma
Üstte yazılı boya çatlatma bazı marka medyumlarla yapılabilir. Bunun için medyum bir kat sürülüp bal kıvamından sonra ikinci katın sürülmesi ve üzerine boya sürülmesi şeklinde olabilir. Son kat boya alttakinin zıt rengi olmalıdır.

Dekupaj Tekniği
Malzemeler:
-Dekupaj tutkalı
-Dekupaj kağıdı
-Tahta boyası
-Fırça
-Obje
Öneriler:
Bu teknikte önemli olan; dekupaj kağıdının iyi seçilmesi, dikkatli yapıştırılması ve dokuyla bütünleşmesidir. Birinci aşamada ilk olarak herhangi bir ahşap objeyi alırız. Ahşap objeyi yüzeyi pürüzsüzleşinceye kadar zımparalarız. Ardında objeyi istediğimiz bir renge boyarız. Sürdüğümüz boya kuruyanca objeyi yeniden zımparalayarak ikinci katı süreriz. İkinci aşamada objeye sürdüğümüz renge uygun olan bir dekupaj kağıdını dikkatlice keseriz. Dekupaj kağıdına dekupaj tutkalını süreriz. Eğer istenirse kağıdın üstüne bir kat daha dekupaj tutkalı sürülür. Son aşamada ise objeye uygun vernik sürülerek ahşap objeyi kurumaya bırakırız.

Peçete Tekniği
Malzemeler:
-Peçete tutkalı
-Peçete
-Tahta boyası
-Fırça
-Obje

Öneriler
Bu teknikte önemli olan; peçeteyi uygulayacağımız yerin açık renk olması, peçeteyi objenin üstüne yapıştırırken hava kabarcığı kalmamasına dikkate edilmelidir. Birinci aşamada ilk olarak herhangi bir ahşap objeyi alırız. Ahşap objeyi yüzeyi pürüzsüzleşinceye kadar zımparalarız. Ardından objeyi istediğimiz renge boyarız. Sürdüğümüz boya kuruyunca objeyi yeniden zımparalayarak ikinci katı süreriz. İkinci aşamada objeye sürdüğümüz renge uygun olan bir peçetenin istediğimiz yerini dikkatlice kesip katlarını ayırırız. Ardından ister peçeteyi
yapıştıracağımız yere, ister peçetenin arka kısmına peçete tutkalını süreriz ve belirlediğimiz yere yapıştırırız. Bir süre bekledikten sonra verniği sürüp ahşap objeyi kurumaya bırakırız.

Eskitme
Boya Eskitme

Zımparalanıp astarlanan obje yelpaze fırça kullanılarak bir tarafı bir renge,diğer tarafı başka bir
renge batırılıp iki veya daha çok renklerle boyanır. Su bazlı akrilik boyalar kullanılmadan önce su ile inceltilir. Dikkat edilecek nokta,hakim renge az miktarda diğer renkleri katmaktır. Örneğin hakim renk bordo ise katılacak renkler az miktarda siyah,kahve ve sarı olabilir. Bu eskitmenin diğer şekli de önce tek renk boyayıp sonra az miktar siyah rengi kuru bir fırça alarak üzerine hafif darbelerle sürmektir.
Mumla Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzerine mum sürülür. Tekrar aynı renge boyanır. Kurumaya yakın üzeri bez ile silinir.
Kazıyarak Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzeri,astar gözükecek şekilde bulaşık teli gibi bir malzeme ile hafifçe kazınır.
Silerek Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan hemen sonra bir bez ile silinir. Silme işlemi aynı doğrultuda ve fazla bastırılmadan yapılmalıdır.
Alkollü Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan sonra saf alkole batırılan bir bez ile kısmen silinir.
Altın Kaplama
Bugüne kadar yapılan altın varak çalışmasına kolay ve pratik bir uygulama yöntemi getiren tekniktir.
Malzemeler:
-Fırça
-Ahşap obje
-Yaldız rulo(folyo)
-Varak tutkalı
-Altın renginde boya
-Zımpara
İşlem Basamakları:
Obje iyice zımparalanır. Zemin altın renginde boyayla 1. kat boyanır. 30 dakika bekletilir. Tekrar zımparalanır. 2. kat boyanır. 1 saat kurumaya bırakılır.
Yaldızın(folyo)yapışmasını sağlayan tutkal bir kaba sıkılır. Naylon fırça tutkala batırılarak obje üzerine perçinleme,tamponlama şeklinde sürülür. 24 saat bekletilir. Tutkalın tamamıyla
şeffaflaşması gerekir.
Yaldız rulodan 10-15 cm kesilir.Avuç içerisinde yavaşça buruşturulur. Yaldızın mat olan kısmı objenin üzerinde şeffaflaşmış tutkala yapıştırılır, parmakla hafif bastırılarak yaldızın yapışkanının her tarafına geçmesi sağlanır. Yaldız folyo kenarından tutularak kaldırılır. Bu işlem yapışkan tamamıyla, folyodaki yaldızı alana kadar devam eder.

Bantlama
Batlama tekniği güzel ve değişik bir tekniktir. Fırçayla obje üzerine düzgün çizgiler çizebilmek için
kullanılır.
Malzemeler:
-Üç değişik renkte boya(Bir boya diğerlerine göre daha açık renkte olmalı)
-Ahşap obje
-Kağıt bant
Yapılışı:
1-Ahşap objeyi zımparalayıp tozunu alın. Açık rank boyayla birinci kat boyayı sürün. Kuruduktan
sonra zımparalayıp ikinci kat boyayı sürün.
2-Objenin üzerine kağıt bandı düzgün aralıklarla yapıştırıp, koyu renk boyayı sürün. Boya
kuruduktan sonra bantları sökün.
3-Bu kez enine olarak kağıt bandı tekrar yapıştırın. İkinci renk boyayı sürün ve kuruduktan sonra
bantları sökün.
4-Bu işlemler sonucunda obje üç renk kareye boyanmış olacaktır.
Transfer Tekniği
Malzemeler:
-Ahşap obje
-Uygulamak için seçtiğiniz esim
-Akilik boya
-Beyaz astar boya
-Transfer tutkalı
-Su zomparası
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Önce ahşap obje zımparalanır, tozu alınır. Akrilik boya su ile inceltilir. Yassı kıl fırça ile ince bir kat
süülür, kurutulur. Kuruyan boyanın üzeri sıfır nolu zımpara ile hafifçe zımparalanır. (pürüzsüz yüzey fotokopi kağıdının iyi yapışmasını sağlar). 
Transfer tutkalı fırça ya da parmakla sürülebilir. Önce resminizin boyalı yüzeyine ince bir kat,sonra yapıştıracağınız ince bir kat transfer tutkalı sürülür,kurumaya bırakılır. Hızla kuruyup şeffaf hale gelince resmin boyalı yüzüne ikinci defa daha kalın bir tabaka transfer tutkalı eşit şekilde sürülür ve kurutulmadan hemen yüzeye yapıştırılır. Ortadan kenarlara doğru bir bezle hafifçe bastırılarak yapıştırılır (hava kabarcığı kalan yerlere iğne batırılıp havası çıkartılır). Transfer tutkalı en az üç saat bekletildiğinde tam ve şeffaf olarak kurur. Daha fazla beklenebilir ama üç saatten önce kağıdı sökme işlemine geçilmemelidir.
Kağıdın yüzeyi çok az nemlendirilir ve bir köşesinden sökülmeye başlanır. Fotokopide renklerin yoğun olduğu yerlerden kağıt kolayca sökülecektir. Beyaz olan yerlerde fotokopi boyası olmadığı için kağıdın sökülmesi daha fazla nemlendirmeyi gerektirir. Beyaz yerlerden kağıdın temizlendiğine emin olmalısınız. Yoksa cila aşamasında yüzeyin üzerinde kalan kağıt tabakasında pürüzler oluşur. Resim ince bir tabaka halinde yüzeye taşınmıştır. Kullanılan boyanın uygun renkleri ve uygun fırçası ile tamponlanarak resim tamamlanır. Gereken yerlere sivri uçlu fırça kullanılır. Son olarak obje veniklenir.
Püf Noktası:
Transfer yaparken, transfer tutkalını hem obje üstüne hem de transfer yapacağınız fotokopi üstüne sürün ve hiç hava kabarcığı kalmadığından emin olun.Transferi açmak için en az iki gün bekleyin.

Küflenmiş Metal Eskitme
Malzemeler:
-Küf rengi boya
-Pas rengi boya
-Bakır rengi boya
-Kare Sünger
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Obje önce zımparalanır. Küf rengi ile birinci kat boyanır. Otuz dakika bekletilir, ahşap ise tekrar zımparalanır. İkinci kat küf rengi ile boyanır, bir saat bekletilir. Kare süngerin gözenekleri tırnağımızla kopartılarak açılır. Kenar ve köşeleri yok edilir. Sünger bakır rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. Obje üzerindeki oyuk kısımlarda küf rengi bırakılmasına dikkat edilir. Pas rengi tabağa sıkılır. Sünger pas rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. İşlem tamamlandıktan yirmi dört saat sonra obje verniklenir.
 ARAŞTIRMALARIMIZ DEVAM EDECEK EFENİM UMARIM SİZİN DE İŞİNİZE YARAR TECRÜBELİ ARKADAŞLAR ESAS PÜFLER SİZDE YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN OLUR MU..