20 Şubat 2012 Pazartesi

FETİH 1453


Gerçek bir görsel şölen .Genel de yapım çok popüler olanı iter ama bu yapım hakkında söylenenler artı hemde tarihsel süreci anlatıyor olması ilgimi çekti. Eşimle birlikte gittik medyadan da duyduğunuz gibi  seyretmek için iki gün önceden biletimizi aldık kapalı gişe oynayan bir film ve aşırı talep var .
Filme gelince oldukça güzel ama sakın muhteşem yüzyılla karşılaştırarak gitmeyin uzaktan yakından ilgisi yok birkaç başrol var sadece Fatih Sultan Mehmet'e yoğunlaşılmamış. Bugün bazı eleştirmenlerin bazı sahneler gereğinden uzunken bazı sahneler kısa geçilmiş eleştirilerini duydum ve katılıyorum ama film için gerçekten emek verilmiş ve savaş sahneleri oldukça gerçekçi hemde çok o yüzden yedi yaş altı çocuklar için çok sağlıklı mı bilemiyorum zira bizim gittiğimiz seansta (17:30) epey çocuk vardı ve bir kaç defa çığlık attılar.Sonuçta görülmeli evet Bence gidin ve görün emeğe değer...

13 Şubat 2012 Pazartesi

I WİLL ALWAYS LOVE YOU

Dün eşimle gazete okurken bangır bangır magazin programlarını seyretmektense müzik açarız.TRTmüzik değişik hoş seçeneklerin olduğu bir kanal.öğlen üzeri love songs diye bir program önce Brian Adams çaldı. Lise yıllarıma gittim sonra Kevin Costner belirdi ekranda ve o gürül gürül sesi ile başladı .....


Eşimle gazetelerden kaldırdık kafamızı baktık eşim gayri ihtiyari hayatta değil mi diye sordu tabii dedim sabahtan tv açmadım ki nerden bilelim ve o muhteşem sesi bir kez daha zevkle dinledik..
Akşam televizyonda gördüm bir otel odasında diyordu öldü diyordu ölü bulundu diyordu.


Neden bu kadar kötü tesadüfler var hayatta...


Gençliğimin bir sayfası daha koptu...


Biz gençken açık renk kot pantolonlarımızı giyer kelebek tokalarımızı takar arkadaşlarla Mıchael Jackson Madonna Whitney Houston dinlerdik...


Gençliğimizden bir  sayfa daha kapandı  huzur içinde uyusun......

12 Şubat 2012 Pazar

KOMŞULARLA GÜZEL BİR GÜN

Komşularım evimi şenlendirdi çokkk güzel bir gün geçirdik .Arkadaş edinmek güzel .Burada da onlara yapmış olduğum ikramlarım..

Peynirli poğaça poğaçamı daha önce böyle paylaşmıştım ve mercimek köftesi


Kıymalı böreğim yapımını burada anlatmıştım



Tanıştırayım cevizli karamelli muzlu pastam kendisi içimden ne gelirse modumla hazırlanmıştır.....


veeee misafirlerimin çok şirin buldukları peçeteliklerim pembe konsepti yapmışım bilmeden  beğendiniz mi gelin size de yapayımm:))

7 Şubat 2012 Salı

ÖRGÜYE DE EL ATTIM :)

Kazık kadar kadınsın bilmiyor muydun dediğinizi duyar gibiyim ama itiraf ediyorum BİLMİYORDUMMM
napimm annem o kadar güzel örer ki hatta çocukluğumdan hatırlarım rakkam diye bir dergi vardı İtalya dan getirirdi sonra Samanyolu diye bişeleri vardı .Bize sıra gelmezdi anlayacağınız.Ama ne yaptım azimle ve inatla ama en çok da itiraf edeyim başta sevgili moonlıghtcat ın olmak üzere sizlerin marifetlerinizi görünce kızım dedim kalk başla nakonun sayfasına üye oldum.Orada çok güzel açıklayıcı videolar var.Kıra döke TAM BİR KOMEDİ HALİNDE   birşeyler yaptım.İlk önce kocişe atkı.(acemiliğim zavallımın atkısına kısmetmiş.) Sonra kendime bir fular ördüm.


                                Dikkatinizi çekerim aralarına ajur bile yaptım (İlk işe göre nasıl)
(Garibim gıkını çıkartmadan kullanıyor)

BU ARADA YAĞMUR VARDI SABAHTAN YİNE

Bu da  yün alırken yünü satan hanımın başka bir bayana nasıl örüleceğini anlatırken dikkatimi çeken bir yün bir saatte örer bitirirsiniz dedi.Dedim ben o bildiğin örenlerden değilim.daha yeniyim şişe uzaylı muamelesi yapıyorum.Kadının yüzünü görmenizi isterdim.
Sağolsun çok yardımcı oldu gösterdi valla 2 saatte bitirdim. Bu akşam derse giderken takmayı planlıyorum.Yünüm  bu marka sloganları 1 yumak bir fular dı. İşte sonuç.


BU İŞ ÇOKKK ZEVKLİ ÇOKKKK. BAKALIM KAFA GÖZ KIRA KIRA YAPMAYA  DEVAM :)))

3 Şubat 2012 Cuma

Hayata Dair güzel Şeyler

Evlendikten sonra yeni ortamlar yeni olaylar yaşıyorsunuz eskiden annelerin katıldığı şeylere siz katılıyorsunuz Belki de anne konumlarına biz geldiğimiz için..
Dün sevgili cingifilli ile fundamızın bebişinin mevlidine gittik.Minik arman ile tanıştık. mevlidini dinledik Hayat bizi ne kadar bunaltırsa bunaltsın nekadar sorunumuz olursa olsun birileri kafamızı ne kadar sıkarsa da sıksın hayatta güzel şeyler de vardı. Bu güzelliğin adı arman..Sevgili funda Allah nazarlardan saklasın bebişini ve seni..
Ortam öyle güzeldi ki buyrun biraz sizlerde tanık olun....


ALLAH NAZARLARDAN SAKLASINN