MALZEMELER
Yufka (her yufkadan 4 börek çıkıyor adedi siz belirleyin)
bir subardağının 3/2 kadar su
bir su bardağının 3/1 kadar ayçicek yağı
yumurta sarısı (üstüne)
çörek otu
YAPILIŞI
yufkayı açıp yağlı su karışımı ile ıslatıyoruz. sonra ilk önce iki kenarı karşı karşıya getiriyoruz.
sonra bu rayı da sulu yağ ile ıslatıp kenarları karşı karşıya getiriyoruz.
şimdi kesip dörde ayırmaya geldi sıra
tamamdır.İçine hazırladığımız harcı koyup bohca şeklinde kapatıyoruz. yumurta sarısı çörek otu ile süslüyoruz
180 derecede yaklaşık yarım saatten sonra son halleride işte budur. umarım beğenip denersiniz.:)))
hoşgeldiniz blog dünyasına :)daha sonra görüşmek üzere ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim her yorumla yanlız olmadığını hissetmek güsel birşey yok
YanıtlaSilellerine sağlık,cok lezzetli görünüyor,bu arada hoşgeldiniz.selamlar
YanıtlaSilBunu sevdim işte, malzemeler benimkiyle aynı ama bohçası değişik, ellerine sağlık, aramıza hoşgeldin :)
YanıtlaSilhoşbuldumm afiyet olsunn :)))
YanıtlaSilhoşgeldiniz:)ellerinize sağlık.sık sık görüşmek dileğiyle,sevgiler...
YanıtlaSilblog dünyasına hoşgeldiniz hayırlı olsun sevgiler
YanıtlaSilaramıza hoşgeldin arkadaşım..bohça böreği en sevdiğim pratik ve lezzetli b öreklerden biridir..enfes görünüyor..ellerine saülık canım..
YanıtlaSil