24 Haziran 2011 Cuma

BOHÇA BÖREĞİ

Esasta bu börek anneciğimin tarifidir.( bugün onun doğum günü ve o ankara da benden uzakta :(  ) Günlerde yapardım ona.Evlenip ev olunca şimdi canımın içine yapıyorum.İç malzemesi belirtmedi her şeyle oluyor.Ama en güzel peynirli ve kıymalı.Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER
Yufka (her yufkadan 4 börek çıkıyor adedi siz belirleyin)
bir subardağının 3/2 kadar su
bir su bardağının 3/1 kadar ayçicek yağı
yumurta sarısı (üstüne)
çörek otu
YAPILIŞI

yufkayı açıp yağlı su karışımı ile ıslatıyoruz. sonra ilk önce iki kenarı karşı karşıya getiriyoruz.




sonra bu rayı da sulu yağ ile ıslatıp kenarları karşı karşıya getiriyoruz.



şimdi kesip dörde ayırmaya geldi sıra


tamamdır.İçine hazırladığımız harcı koyup bohca şeklinde kapatıyoruz. yumurta sarısı çörek otu  ile süslüyoruz


180 derecede yaklaşık yarım saatten sonra son halleride işte budur. umarım beğenip denersiniz.:)))