12 Ağustos 2011 Cuma

KARAKIZ

Bir geleneksel akşam keki tarifim daha.aslında ıslak kek browni de denebilir tabi ama ben karakız diyorum.Aileden kalma birşey şimdi canımıniçi de çok severek yiyor.
Malzemeleri
3 yumurta
2 subardağı şeker
1 subardağı süt
1 paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yapılışı.
şeker,süt kakao erimiş margarini çırpıyoruz 1 su bardağı kadar ayırıp yumurtaları kırıyoruz çırpıyoruz yine unu kabartma tozunu ilave diyoruz 200 derecede 35 dk kadar piştikten sonra çıkartıp dilimliyoruz üstüne ayırdığımız sıvı karışımımızı döküyoruz sonuç böyle oluyor:)))
Hamişş: Biraz daha ıslak olmasını istiyorsanız bir boy büyük bardağa az süt ilavesi ile kek karışımından bir bardak koyarak kekin üzerine dökebilirsiniz.